Slip af med candida

Candida giver utæt tarm og skaber inflammation

Mange har hørt om Candida-infektion eller overvækst af gærsvampe. De færreste er dog klar over, at de kan være medvirkende årsag til gener som smerter, gigt, fordøjelsesproblemer, træthed, stress, udslet, kløe, blodsukker-ubalance m.m.

Når du kommer til din første behandling vil du blive testet kinesiologisk for overvækst af candida. Det er en teknik hvor vi tester om kroppen oplever stress ved kontakt med gærsvamp, hvilket betyder at den påvirker immunforsvaret negativt. Vores hypotese er, at den hos langt de fleste med smerter forekommer i den form, der nedbryder slimhinder og skaber grobund for inflammation..

Hvad er Candida?

Candida albicans er en svamp, som naturligt findes med andre svampe og bakterier i vores tyktarm, men som under visse betingelser, f.eks. en penicillin-kur, kan vokse vildt, skifte form og brede sig ud i resten af kroppen.

Gærceller i tarmene

Svampen lever normalt hos os alle som gærceller i tarmindholdet, der renses ud med afføringen og derfor forefindes i balance med tarmbakterierne. Når den derimod vokser vildt, så kan den skifte vokseform og danne tråde, svampehyfer, der hæfter fast i tarmslimhinden, breder sig med sporer ud i kroppen, og kan kolonisere bl.a. slimhinderne i luftveje, øjne, ører, underliv, mm.

En overset livsstilslidelse

Den er under normale omstændigheder ikke farlig i sig selv, men et tegn på at immunforsvaret er overbelastet. Ifølge vores erfaring er overvækst af gærsvampe/Candida-infektion en hyppigt overset livsstilslidelse, der især næres af sukker, hvidt brød, kaffe, alkohol, tobak og andre blodsukkerforstyrrende fødevarer.

Kan ligge i dvale

Infektionen kan sagtens ligge i dvale i mange år, hvor kroppens immunforsvar holder den nede med kun svage eller periodevise småsymptomer. Vores erfaring er, at symptomer ofte pludselig dukker op i forbindelse med en stressbelastet situation, hvor immunforsvaret bliver naturligt undertrykt af kroppens eget stresshormon cortisol, så vi ikke længere kan holde svampen under kontrol.

Tidsbestilling
70 25 50 88

Hvad gør Candida ved dig?

Stort set alle der behandles for smerter hos RygKompagniet har en overvækst af Candida svamp. Hvis vi tester en person positiv for Candida opfordrer vi på det kraftigste til at man at man gennemfører en candida kur i forbindelse med smertebehandling.

Candida og smerter

Smerter skyldes en inflammationstilstand i kroppen. Når tarmslimhinden er utæt, f. eks. som følge af en Candida-infektion, siver der inflammationsskabende stoffer ud i kroppen som øger risikoen for smerter. Mange mærker desuden i forbindelse med en infektion med Candida én eller flere af følgende gener: træthed, sultfølelse, oppustet mave, luft i maven, hård eller løs mave, sure opstød, trang til søde sager, blodsukker-ubalance, irritabilitet og uligevægt, hævelse og ømhed i led og muskler, stress, irritabel og skællende hårbund m.m.

Candida og allergi

Vores erfaring er, at mange allergikere har en overvækst af gærsvampe. Svampens tilstedeværelse gør slimhinderne mere sårbar, hvorved allergien lettere kan bryde ud. Derfor opfordrer vi næsten altid til at gennemføre en udrenselseskur mod Candida i forbindelse med allergibehandling.

Candida og huden

Den hypotese vi arbejder ud fra er, at slimhinden i tarmen svækkes af svampen, hvilket kan resultere i utætte tarme (på engelsk: leaky gut syndrome), dvs. affaldsstoffer fra tarmindholdet kan sive ud i kroppen og give forgiftningssymptomer i form af træthed, hovedpine, væskeophobning i vævet, overbelastning af leveren og nyrerne mm. Disse affaldsstoffer kan nyrerne ikke nå at udrense, og så træder huden ind som udskilningsorgan, hvilket giver anledning til en irritabel hud, der kan give nældefeber, kløende og tør hud, uren hud, kulde/varme følsomhed mm.

Årsager til Candida

Antibiotika slår bakterierne ihjel i tarmen, svækker konkurrencen og giver derfor svampen frit spil i tyktarmen, hvorfra den breder sig. Hormoner, medicinsk eller gennem kosten, bringer kroppen i ubalance, så svampen har lettere ved at brede sig. Overforbrug af fødevarer. Vi lever i et moderne samfund med et stort overforbrug af sukker, hvedemel, kaffe, øl, svinekød, mælk og gærprodukter, – alt sammen den næring som svampe lever bedst af.

Hvad kan du gøre?

Vi kan naturligvis ikke vide med sikkerhed om svampen er årsagen til en bestemt lidelse. Ligeledes kan vi kun sandsynliggøre, at du har overvækst af svamp, ikke bevise det. Hvis du mener at vores teorier og erfaringer lyder fornuftigt, så kan du til gengæld på en harmløs og sund måde selv tage ansvaret for dit helbred.At få styrket tarmslimhinden så den bliver tæt, minimerer udsivning i kroppen af svampesporer og stoffer som skaber inflammation.Uden inflammation heler kroppen hurtigt, og grundlaget for smerter forsvinder. Hvis andre symptomer samtidig forsvinder eller bedres og din almene sundhedstilstand bliver bedre, er det kun et plus.

Vand & udrensning

Det er VIGTIGT at drikke RIGELIGT med vand under udrensningen, dvs. 2-3 liter om dagen. Vandet er med til at rense affaldsstoffer ud af kroppen.

Hvad koster en Candida test?

Ring på 70 25 50 88 og book en tid til Candida-test og rådgivning. Det tager ca. ½ time. Prisen er 500-750 kr afhængigt af behandler og klinik (se under priser). I forbindelse med en smertebehandling vil testen være indeholdt i den første behandling. Du skal normalt regne med kosttilskud til kuren for mellem 1.500-2.000 kr. for en voksen.

Kostvejledning under Candida kur

De ting du spiser og ikke mindst undgår at spise, er alfa omega under en udrenselseskur. Hvis du følger nedenstående kostråd kombineret med kosttilskud, vil du hurtigere slippe af med candida.

Undgå så vidt muligt under udrensningen (normalt 1-1½ måned)

Svampen svækkes, når næringen tages fra den, så hvis du undgår følgende fødevarer, vil svampen “sulte ihjel”:

 • Sukker, honning, hvedemel, kager, slik m.m.
 • Svampe (champignon, skimmelost, gærprodukter m.m.).
 • Gærdrikke som øl og vin.
 • Eddike, ketchup, marinader og dressinger.
 • Hvide ris.
 • Tørret frugt.
 • Søde, friske frugter, f. eks. vindruer, blomme, fersken, melon, appelsin, pære.
 • Sort te, kaffe, chokolade, tobak.
 • Svine- og oksekød.
 • Mælk, fløde og ost.
 • Aspartam/Nutrasweet (light-produkter) og Smagsforstærker (MSG, E621).

Spis gerne under kuren (og i øvrigt en god idé at fortsætte med bagefter)

 • Koldpressede olier, især olivenolie og rent smør (smørsyre heler slimhinden).
 • Drik rigeligt med vand, og gerne urtete, grøn te og rooibos-te.
 • Groft brød baseret på f.eks. surdej og speltmel i stedet for gær og hvedemel.
 • Rodfrugter (Kartofler, gulerødder, selleri, rødbede m.m.).
 • Grøntsager (broccoli, grønkål, spinat, porrer, løg m.m.).
 • Én enkelt frugt om dagen af æble, banan eller bær.
 • Ærter og bønner og linser.
 • Korn og gryn f.eks. til grød, brune ris, hirse, quinoa, amaranth, chia m.m.
 • Nødder og kerner.
 • Fjerkræ, æg, fisk, og skaldyr.
 • Stevia kan anvendes som sødemiddel under kuren uden problemer.
 • Moderat med lamme- eller vildtkød, dvs. højst 2 gange under kuren som hovedmåltid.
 • Ris-, havre-, mandel- eller soyadrik.
 • A38, Cultura, Acido og ABC-kultur indeholder gavnlige mælkesyrebakterier til tarmen.

Kosttilskud

Kosttilskud – en genvej

Man kan godt slippe af med en svampeinfektion alene gennem kostændringer, men det kræver stor vilje og relativt lang tid. Tidligere brugte man meget det, der hedder ”stenalderkuren”, som typisk tog 3-12 måneder og hvor man skulle være meget konsekvent i hele perioden.

Forkort processen

For at gøre udrensningen kortere, mere skånsom og effektiv, er det vores erfaring at du kan understøtte og forkorte processen med kosttilskud. Da der ofte er stor forskel på hvilke og hvor meget den enkelte person skal have af kosttilskuddene, så er det noget vi kan teste for dig, så du får mest muligt ud af udrensningen.

Vi tester dig

Vi har testprøver fra flere af de gængse mærker af kosttilskud, så vi kan finde den mest optimale sammensætning til dig. Hvis du selv har fået anbefalet produkter til Candidakur kan du tage dem med, så vi kan teste om de kan bruges og hvilken dosering du bør anvende. Desuden tilbyder vi altid et gratis sluttjek efter kurperioden, så du kan komme forbi og få testet om kuren har givet det ønskede resultat og få afklaret eventuelle spørgsmål.

Du er altid velkommen til at skrive til os under kuren, hvis der er ting du er i tvivl om eller reaktioner fra kroppen på kuren, som overrasker dig

Advarsel vedrørende kur og allergi

Stop kuren ved allergiske reaktioner eller stærkt ubehag og kontakt os, så vi kan rådgive dig om, hvad der kan gøres ved det. Al selvbehandling sker på eget ansvar, men vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan, for at du kan opnå et positivt resultat med udrensningen.
PS: Får du blodfortyndende medicin, skal opereres, eller er gravid, skal du først tale med din læge, da visse kosttilskud virker let blodfortyndende og derfor bør undgås. Gravide og ammende kvinder bør vente med kuren, da udrensning vil påvirke barnet.

Tidsbestilling
70 25 50 88

Gode grunde til at vælge RygKompagniet

 • 100% fri for medicin, nåle og hypnose
 • 19 års erfaring med smertebehandling
 • Unik testmetode som også kan identificere ikke-diagnosticerbare smerter
 • 87% af alle lændesmerter fjernes i gennemsnit, uanset årsagen til smerterne (sygemeldte undtaget)
 • Mere end 50% langtidssygemeldte tilbage på arbejde igen efter endt kursus
 • 97% får fjernet eller lindret rygsmerter, hovedpine, museskade, tennisalbue, frossen skulder og lignende
 • Metoden er baseret på indgående biologisk og fysiologisk forståelse af helhed og dynamik i kroppen
 • RAB-godkendt uddannelse (Registreret Alternativ Behandler), der sikrer dig en tryg behandling af kompetente behandlere
 • Vi er landsdækkende
 • Metoderne er fuldstændig harmløse
 • Metoderne kan bruges på alle